29. lokakuuta 2013

Kynsienhoidon alkeet osa 1

Kynsien hoitoa harjoittaa miehet että naiset. Miehet vähemmän ja naiset sitten enempi. Kyllähän nuita poikkeustilojakin ihmisistä löytyy.

Monesti kynnet lyhennetään leikkaamalla kynsisaksilla. Tämä käy ihan hyvin, jos ei välitä millaiset kynnet ovat TAI sinulla on erittäin vahvat kynnet.

Kuitenkin heikkoja kynsiä tai kynsiä jotka haluaa kauniin näyttäviksi EI tulisi leikata saksilla!!
Kynsiviila on hellempi ja parempi vaihtoehto raa'asti leikkaaville saksille.
 Viila kannattaa valita harkiten, sillä huono/liian karkea viila vain tekee kynsille hallaa, kannattaa myös miettiä että haluaako käyttää rahansa kunnon viilaan jossa on takuu ja joka kestää vuosia ja antaa hyvän tasaisen pehmeän tuloksen, kuin viilaan joka on liian karkea, jonka takia kynnet repeilevät ja kestää vain muutaman hassun viikon ajan ja sitten täytyy ostaa uusi!

Sellaiselle joka arvostaa laatua ja kauniita kynsiä on lasiviila oiva valinta.
Lasiviilalla on yleisesti ostajan takuu. Eli jos et ole tyytyväinen voit palauttaa sen ja saada rahasi takaisin. Kynsi viila (ainakin minulla) kestää vuosia, mutta se kannattaa vaihtaa uuteen ainakin vuoden-parin välein. Lasiviila ei revi kynttä kun sillä viilataan niinkuin yleisesti monet viilat ollessaan karkeita.
Hinnakashan tuo lasiviila on, mutta mielummin panostaa laatuun

Oikeaoppinen viilankäyttö?

Kuinka sitten kynsiviilalla viilataan kynsiä?

Asia on melko yksiselitteinen. Kynsiä viilatessa viilataan VAIN ja AINOASTAAN yhteen suuntaan! EI edestakaisin SAHATEN!
Ai miksi? edestakainen sahaaminen on tosiaan nopeampaa mutta vahingoittaa kynttä ja saattaa aiheuttaa kynnen repeämisen.

Viilaa kannattaa myös pitää vinossa niin että viilan alareuna on osittain kynnen alla!
MIKSI? Tällöin viila ei ota kynteen niin kovasti kiinni kuin ollessaan pystysuorassa kynttä kohti, tämä taas edesauttaa siihen ettei viilaaminen tunnu pahalta, sekä tietenkin kynsi ei repeä niinkään helposti. EIKÄ tule viilattua vahingossa liian kovaa!

Mitä muuta kauniit kynnet tarvitsevat?

Kynsiöljy!
Se on päivän, viikon, kuukauden, vuoden sana! Kynsinauhojen ja kynsien vierustojen öljyäminen pehmentää kynsinauhoja ja vähentää kynnen sivuihin tulevia ns. lihatikkuja. Ja tietysti talvella kun kädet kuivuvat saattaa kynsien vierustat halkeilla verille. Öljy estää halkeilua pehmentämällä ja kosteuttamalla.

Perus kynsien hoidon jälkeen kannattaa vasta ajatella lakkaamista. Jos ei halua lakkailla mitään  mutta haluaa kuitenkin hoidon jälkeen kynsien pysyvän kauniina pidempään kannattaa ajatella laittavansa kynsiin edes yksi kovetelakka kerros :)

Kesustelua kynsistä: mistä miehet tykkää?

Monilla nettisivuilla on kyselyitä siitä, että mitä miehet ajattelevat kynsistä.

Monien miesten vastaus on, että nätit naturelli kynnet ovat kauneimmat. Kun taas värilakatut ja liian pitkät kynnet ovat ne "KOTKANKYNNET" jotka eivät tunnu miellyttävän kovian montaakaan miestä.

Tässäpä teille miettimistä. ;)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti